Vergoeding Zorgverzekeraar

Zorgverzekeraars vinden preventieve zorg steeds belangrijker. Daarom zijn er meerdere verzekeraars die een EHBO- of reanimatiecursus tot wel 100% vergoeden vanuit een zorgverzekering met een aanvullende dekking. Een vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en welke aanvullende module(s) er zijn afgesloten.

Basisverzekering:

Een EHBO cursus wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Mocht je geen aanvullende modules hebben afgesloten dan is het júist goed om een cursus te volgen: Mocht jij of mensen in jouw omgeving iets gebeuren, dan kun je de gevolgen daarvan beter leren zien en te controleren.

Declareren:

Een EHBO cursus dient altijd eerst zelf betaald te worden en vervolgens kun je een declaratie indienen bij de zorgverzekeraar. Hiervoor dien je meestal de factuur in te sturen en in sommige gevallen ook jouw certificaat. Klik hier om te controleren of dit bij jouw zorgverzekering het geval is.

Het kan voorkomen dat verzekeraars alleen cursussen vergoeden die worden verzorgd door specifieke zorgverleners. Raadpleeg jouw eigen polis of neem contact op met de zorgverzekeraar voor informatie over de verschillende organisaties waarbij je een certificaat/diploma kunt halen.