EHBO herhalingen

Na het afronden van de EHBO basiscursus is je diploma twee jaar geldig. Om voor verlenging in aanmerking te komen, zorg je dat je over actuele kennis en vaardigheden beschikt en volg je onze herhalingsavonden die diverse keren per jaar worden georganiseerd. Tijdens deze herhalingsavonden komen alle onderdelen aan bod.

Wil je meer informatie? Neem contact op via secretaris@ehbodongen.nl

Waarom een EHBO herhalingen volgen?

Om je EHBO diploma geldig te houden is het noodzakelijk om EHBO herhalingsavonden bij te wonen. Door alle onderdelen te blijven oefenen houdt je jouw kennis en vaardigheden  “up to date”.  Het is belangrijk om de vaardigheden regelmatig te oefenen. Zo weet je precies hoe je moet handelen wanneer er echt een ongeluk plaatsvindt en iemand zich misschien wel in een levensbedreigende situatie bevindt.

Regelmatig worden er richtlijnen aangepast omdat bijvoorbeeld uit onderzoek is gebleken dat nieuwe methodes beter zijn om een slachtoffer te helpen. Zo verandert bijvoorbeeld regelmatig het reanimatieprotocol, omdat hier continue wordt gezocht naar de beste methode met de meeste kans op overleven.

Hoe lang is mijn EHBO diploma geldig?

Als je de EHBO cursus bij ons hebt gevolgd dan is het diploma twee jaar geldig. Heb je het EHBO diploma niet via ons gehaald maar heb je wel een Oranje Kruis diploma?! Ook dan is jouw diploma twee jaar geldig.

Heb je een ander EHBO diploma? Bijvoorbeeld van een opleidingsinstituut, het Rode Kruis of het NIKTA? Dan kan het zijn dat jouw diploma een kortere of misschien juist wel een langere geldigheid heeft. De geldigheid van jouw EHBO diploma vindt je terug op de achterzijde van jouw pasje of voor op het papieren diploma.

Waar kan ik een EHBO herhaling bijwonen?

Onze EHBO herhalingsavonden verzorgen wij net als de basiscursus bij de Jeu de Boules Club Dongen en het Jeugdcentrum Klein-Dongen-Vaart in Dongen.

Voor bedrijven, verenigingen of groepen kunnen wij ook een EHBO herhaling organiseren, evt. op locatie. Informatie kun je opvragen bij de secretaris via onderstaand e-mailadres.

Mijn diploma is verlopen!

Als je niet of onvoldoende bij de oefenavonden aanwezig kunt zijn en/of jouw EHBO diloma is verlopen dan kun je deze alsnog verlengen door opnieuw een zgn. competentietoets af te leggen.

Wil je hier meer informatie over?

Neem contact op met: secretaris@ehbodongen.nl